Op enige kilometers ten noorden van Parijs, welkom te Campix: camping vlakbij Parijs

Ga Parijs ontdekken, zijn musea, monumenten, z’n theaters en ontdek de lichtstad.
Bezoek als toerist Parijs en z’n omgeving per metro, of maak van de gelegenheid gebruik om een sportwedstrijd of een concert te bezoeken.
Onze camping ligt op 45km afstand van Parijs, ten noorden van Ile de France, in de Parijse regio, nabij het parc Asterix en Disneyland Parijs. Een camping midden in de natuur.
Campix ontvangt kampeerders, vakantiegangers op doorrreis voor wie we bungalows verhuren, of toeristen met caravan of camping-car die Parijs willen bezoeken.
Rust en buitenleven, op slechts enige kilometres van de hoofdstad in een vakantiesfeer, voor een overnachting of voor een week. Huur uw mobile-home of reserveer een kampeerplaats voor uw caravan/camping-car en ga er op uit om de Parijse regio en zijn vele toeristische plekken te ontdekken.

Campix is een fijne camping waar een kampvuur geoorloofd is. Kamperen in een tent, een caravan of in een huisje en profiteren van een prachtig zwembad en kinderbad, een speelweide met glijbaan voor de kleintjes. De snackbar biedt u de mogelijkheid te eten en in de winkel zijn de entreekaartjes te koop die toegang bieden tot de twee grote attraktieparken (Asterix en Disneyland).

Ligging :

Parijs : 45km
Disneyland : 70km
Parc Asterix : 20km

Tips voor het bezoeken van Parijs

Camping gelegen nabij park Asterix,

Campix biedt u de gelegenheid attracties en shows te ontdekken die het park Asterix te bieden heeft van april tot november. Reserveer uw plaatsen, bestel uw entreekaarten en vind hierbij een routebeschrijving.

Camping Disneyland Parijs

Campix is een camping gelegen bij Parijs en Disneyland. Op slechts een uur van Marne la Vallée is onze camping het ideale vertrekpunt om het department Oise en zijn vele attractieparken te bezoeken. Verblijf, op enige kilometers van Parc Astérix, voor een dag of weekend met uw familie of vrienden in Saint Leu d’Esserent en bezoek het park Disneyland of park Walt Disney Studios.

1- Binnen een week (ma-zo) gaat u niet meer dan 3 keer naar Parijs:

 U bent ouder dan 26 jaar: de « carte MOBILIS » (5 zones) is dan de goedkoopste oplossing. Hiermee kunt u dagelijks onbeperkt van het Parijse en regionale vervoer binnen de 5 zones gebruikmaken (bus, trein, métro, tram, métro régional, tadradbaan van Montmartre). Van Fosses naar Parijs maar ook naar Versailles en Disneyland.

    Prijs: 16,60 € per dag (geen kinder- of ouderenkorting)

    Voor jongeren onder de 26 jaar is er voor de zaterdagen, zondagen en feestdagen (zoals bv 14 juli en 15 augustus) « ticket jeune week-end »(zelfde vervoersmogelijkheden als « carte MOBILIS »).

       Prijs: 8,40 €  per dag.

     Voor kinderen onder de 12 jaar is « la carte Paris visite » (5 zones) de goedkoopste oplossing (zelfde mogelijkheden als « carte MOBILIS » maar goedkoper omdat deze wel met kinderkorting  verkrijgbaar zijn.

Prijs: 11,75 € per dag, oplopend tarief voor 2, 3, 4 en 5 aaneengesloten dagen.

     Kinderen onder de 4 jaar worden gratis vervoerd.

2- U gaat meer dan 3 keer binnen een week (ma-zo) naar Parijs:

Overweeg dan « la carte Navigo découverte ». Een week geldig (maandag t/m zondag). Zelfde vervoersmogelijkheden als MOBILIS.
Prijs: 35,40 € per week + 5€ voor de kaart die u later weer op kunt laden en hergebruiken.
Geen kinder- of ouderenkorting.
 Zonder auto:
     Lopen naar het SNCF-station van Saint Leu (25 minuten vanaf camping Campix). Dienstregeling verkrijgbaar bij de receptie. Geen treinverkeer midden op de dag, overstappen in Creil.
Prijs: # 24,00 € retourtje Saint Leu -Gare du Nord.
(korting, ongeveer 50%, voor kinderen onder de 12 jaar)
Openingstijden loket station St Leu:
Maandag t/m woensdag: 6.15-10.00 uur & 13.30-16.00 uur.
Donderdag en vrijdag: 6.15-10.00 uur & 13.30-16.45 uur.
In de automaat zijn alleen treinkaartjes (SNCF) te koop.

Voor het vervolg van uw reis in Parijs (bus, metro) zijn aan het loket de volgende kaartjes te koop:Voor zone 1 en 2 binnen Parijs:

le « ticket t + », geldig voor een rit, inclusief overstappen.

Prijs: 1,80 € per stuk, setje van 10 stuks (carnet) 15,50 €. Ongebruikt onbeperkt geldig.

Voor kinderen tussen 4 en 9 jaar kost een carnet van 10 stuks 7,80 €. Er bestaan geen losse kinderkortingskaartjes.

U kunt er ook een « carte Mobilis (2 zones) » kopen.
Prijs: 12,30 € per dag en

Voor kinderen een « Paris Visite enfant (2 zones) »
Prijs: 6,10 € per dag

 Camper-eigenaren Opgelet!!!
     Het parkeerterrein in Fosses is niet toegankelijk voor campers (max hoogte 2m). Dat van het volgende station, Louvres, wel (ook gratis).
    U kunt ook (betaald) parkeren bij het station van Chantilly (18,00€ retourtje naar Gare du Nord) of het station van Creil (20,00€ retour naar Gare du Nord). Meerdere treinen per uur, dienstregeling verkrijgbaar bij receptie Campix.

            Parkeertarieven Chantilly en Creil :
–        1 tot 2 uur 2,50€
–        Hele dag : 7,50 € tot 8,70€

Scroll naar boven